2015 / 4 april

Høyer – Eksklusivitet på nett som i butikk?


Høyer er som kjent en av Norges mest eksklusive kjeder bestående av butikker med et high-end produktsortiment. Forventningene var derfor store da deres sortiment skulle overføres til nett, men hvor godt gjenspeiles denne eksklusiviteten i deres nettbutikk? Jeg skal nå analysere hoyer.no basert på ti vurderingskriterier oppgitt på ehandel.no, som jeg har utdypt i dette blogginnlegget. Jeg velger i likhet med analyseselskapet KISSmetrics gründer Neil Patel å starte med å se på bedriftens konsept, for å skape en mer helhetlig forståelse før videre vurdering. Mer om hvordan vurdere en nettside og generere leads i dette blogginnlegget skrevet av Neil Patel.

 

10. Konsept og strategi 

Huset Høyer ble i 2003 startet av Ørnulf Høyer, og to år senere ble den første butikken åpnet på Sjølyst i Oslo. Tidligere har Ørnulf bygget opp SAND og har i dag stor suksess med By Malene Birger, SAND, NNO7, og DAY. I 2014 bestod kjeden av 26 butikkvirksomheter, med både butikker og Concept Stores. Nettbutikken hoyer.no ble lansert i 2013.

I dag består Høyer av forretningsenhetene wholesale og retail. På wholesale har kjeden agenturet for noen av markedets sterkeste merkevarer. På retailsiden har høyergruppen formålet å tilby ledende merkevarer i allianse med Skandinavias sterkeste leverandører. Visjonen til Høyer er å skape den ledende merkevarekjeden i Norge og Skandinavia i sterk allianse med Europas sterkeste merkevareleverandører.

Da jeg er svært imponert av det Høyer kjeden har lykkes med og hvilket kult og gjennomført konsept de tilbyr markedet, velger jeg å gi full score for deres konsept og strategi. Min følgende vurderingen av nettsiden hoyer.no skrives i ydmykhet da min intensjon er å teoretisk vurdere og komme med oppdaterte og relevante anbefalinger.

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 22.16.10

 

1. Førsteinntrykk

Skjermbilde 2015-04-04 kl. 18.11.07

Når jeg klikker meg inn på hoyer.no blir jeg møtt av en slider som viser et reklamerende bilde for nyheter fra Tom Wood. Siden vår oppmerksomhet raskt trekkes mot bilder, farger og logoer er det nettopp dette jeg først legger merke til. Før de første sekundene som skaper mitt førsteinntrykk er over, blir min oppmerksomhet raskt trukket mot teksten «NETTBUTIKK» som skinner frem i store bokstaver. Jeg rekker også å danne et raskt overblikk over deres produktkategorier, bestående av titlene dameherreblogginformasjon og gavekort. Jeg opplever ikke nettbutikken umiddelbart som rotete, da jeg legger merke til dens rene og oversiktlige design. Alt i alt blir mitt førsteinntrykk veldig preget av det reklamerende bildet for Tom Wood, så å klare å danne et bredere bilde av hva Høyer er og hva denne kjeden representerer etter kun sekunder, blir vanskelig.

Ønskelig skulle jeg blitt møtt av en bølge av inspirasjon, eksklusivitet og en kjøpelyst, som ville fått meg til å ville navigere meg videre og utforske deres produktkategorier. Jeg ønsker derfor kort å foreslå at bildene i slideren blir mer passende for hva Høyer representerer og et minstekrav vil være at de bildene som vises er høyoppløste.

Skjermbilde 2015-04-04 kl. 20.40.06 

 

 

2. Synlighet

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 13.47.08

51 prosent av oss gjør først research på nett og går deretter i butikken, det er derfor svært viktig å være synlig på nett for å både nå ut til eksisterende og potensielle kunder. Ved organiske søkeord som merkeklær, eksklusive klær og spesifikke merker som By Malene Birger, Isabel Marant, Ganni og Day Birger et Mikkelsen, kommer ikke Høyer opp på Google sin resultatliste. Å være synlig i søkemotorens resultatliste er en svært viktig bidragsyter for generering av trafikk, jeg vil derfor å anbefale å bli kjent med begrepet SEO som står for søkemotoroptimalisering. Her er en nyttig sjekkliste for SEO i 2014. Det er også mulig å benytte seg av Google AdWords for å bedre synligheten til nettbutikken.

På bildet ovenfor vises hvilken resultatliste som oppgis ved det organiske søket merkeklær på nett. Her har Ferner Jacobsen gjort en god jobb med å få sin nettbutikk på førsteplass under annonsene, noe som både vil nå ut til eksisterende og potensielle kunder.

Skjermbilde 2015-04-04 kl. 23.35.52

 

 

 

3. Brukervennlighet 

Skjermbilde 2015-04-04 kl. 23.50.47

Høyer har en relativt oversiktlig meny som bretter seg nedover etter dine klikk, det er samtidig ganske enkelt å navigere seg tilbake til andre kategorivalg. Her kan en enda mer oversiktlig meny anbefales, for å bedre brukervennligheten. En mer stilren meny som kanskje er omgitt av et hint av farge, vil skape en bedre besøksopplevelse og vil sette kunden i en mer hensiktsmessig stemning. Day Birger et Mikkelsen er en av de jeg mener har lykkes med å lage en stilren meny, omgitt av en komplementær fargepalett.

Søkefunksjonen fungerer godt da den raskt viser resultater for mine søkeord. Her kan en filtrering av relevante søkeresultater (merke, produkt og priskategori) anbefales, samt stavestøtte om den besøkende har stavet søkeordet feil. Det er samtidig viktig at alle merker i sortimentet er søkbare, slik at en ikke behøver å bruke unødig tid på å finne frem til det prefererte klesmerket.

Jeg setter samtidig pris på at nettbutikken innehar et responsivt design som gjør at siden er mobilvennlig. Dette ble bekreftet ved at jeg utførte en mobilvennlig-test.

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 13.09.13

 

 

 

4. Kjøpsprosess

 Skjermbilde 2015-04-05 kl. 13.56.00

Etter å ha lagt et produkt i handlekurven, må jeg bruke noen sekunder for å få et overblikk over all informasjonen som vises. I bildet ovenfor kan en se de flere forstyrrende elementene som kan føre til at kunden allerede i dette første kjøpstrinnet gir opp. Jeg får heller ingen umiddelbar følelse av trygghet, da de forstyrrende elementene skaper usikkerhet.

Jeg blir så bedt om å skrive inn min e-postadresse og passord for å logge meg inn, da jeg ikke er en registrert kunde blir jeg bedt om å sette opp en bruker. I og med at jeg har brukt noen minutter på å analysere de ulike trinnene i kjøpsprosessen, står min handlekurv tom når jeg har opprettet brukeren. Det er her ønskelig at produktet bevares, slik at kunden ikke må bruke lang tid på å finne produktet igjen, for så å forsøke å kjøpe det på nytt.

I trinn to tilbyr Høyer de to betalingsalternativene Visa/MasterCard og Collector, og ved kjøp over kr 1 000 er frakt gratis. Her skaper betalingsalternativenes logoer trygghet, samtidig viser et prosessdiagrammet hvor langt jeg har kommet i kjøpsprosessen. Når Betalingsalternativ er valgt, dukker det opp flere innfyllingsbokser som igjen skaper forvirring. Når betalingsinformasjon i trinn tre skal registreres, kan jeg ikke si at trygghet var en gjennomgående følelse her heller. Jeg ønsker derfor å anbefale at trygghet bedre skal komme frem, slik at kunden hele veien er sikker på hva som foregår i de ulike trinnene slik at kundefrafall unngås. Jeg vil også anbefale at et alternativ for ekspresslevering eller å hente varen i en valgt butikk vurderes, da mange kan ønske å bruke varen før den maksimale leveringstiden på 5 dager har gått.

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 14.27.22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Skjermbilde 2015-04-05 kl. 13.09.13

 

 

5. Teknologi/hastighet 

I dag forlater hele 40 % av netthandlere nettbutikken om det tar mer enn to sekunder å laste siden. Å derfor ha en nettbutikk med høy hastighet, blir helt essensielt for generering av salg. Etter å ha utført en test på webpagetest.org er lastetiden på hoyer.no 6.294 sekunder første gang og 2.271 andre gang. I henhold til at nesten halvparten av oss forlater nettbutikken dersom opplastningen tar mer enn to sekunder, er opplastningstiden på 6.294 sekunder første gang alt for lang tid. Dette kan føre til at kundene blir utålmodige og klikker seg ut fra siden, lastetiden burde derfor forbedres.

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 19.58.45

Her kan en se at hastigheten til nettbutikken på mobil og data ikke er helt optimal, men dette kan forbedres. Jeg har her valgt å benytte meg av GooglePageSpeedInsights, hvor Høyer scorer 67/100 på mobil og 71/100 på datamaskin. For å heve hastighetsmålingen for mobil til det optimale er det mest kritisk at nettleserbufring tilpasses og at gjengivelsesblokkering av JavaScript og Css i innhold som er synlig på nettsiden elimineres. Når det mest kritiske er fikset blir det foreslått at tjenerens responstid reduseres, bilder må optimaliseres samtidig som JavaScript og HTML må forminskes. Når det kommer til brukererfaring på mobil, scorer Høyer 99/100. Dette gjenspeiles i min erfaring med at nettbutikken passer godt i mobilformatet. For å få en fullstendig score på 100/100 blir det anbefalt at berøringselementene får korrekte størrelser. For å heve hastighetsmålingen for datamaskin er det mest kritisk at alle bilder blir optimalisert og at nettleserbufring tilpasses. Videre blir det anbefalt at tjenerens responstid reduseres, gjengivelsesblokkering av JavaScript og Css i innhold som er synlig på nettsiden elimineres og JavaScript og HTML må forminskes. Oversikt over testen og hvordan de nevnte anbefalingene kan forbedres, befinner seg i denne linken.

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 13.09.13

 

 

 

6. Kundetilfredshet

Etter å ha ha navigert rundt på nettbutikken, kan jeg ikke se noen måling for kundetilfredshet. Dette er målinger som Høyer selv kunne gjort, eller de kunne fått hjelp av en uavhengig tredjepart som trustpilot. Å se andres tilfredshet og erfaringer ved å handle hos hoyer.no, skaper en trygget og gjør potensielle kunder mer kjøpelystne. Jeg velger derfor å vise til vurderingskriteriene som kan hjelpe som en argumentasjon for hvorfor kundetilfredshet bør vises i nettbutikken:

  • Er eksisterende kunders tilfredshet tilgjengelig for potensielle kunder? (kundevurderinger og anbefalinger gir høyere troverdighet)
  • Hvor mange vurderinger har nettsiden? (Jo flere vurderinger, jo mer troverdig – hvor tilfreds er flertallet?)
  • Måles tilfredsheten internt? – Hvor troverdig er da målingen? (kanskje negative omtaler blir slettet)
  • Eller utføres målingen av en uavhengig tredjepart som Trustpilot?

Skjermbilde 2015-04-04 kl. 23.35.52

 

 

 

7. Trygghet 

Som tidligere nevnt har jeg ikke fått noen merkbar trygghetsfølelse ved den foretatte utforskningsnavigeringen eller i kjøpsprosessen. Det er kun min eksisterende kjennskap til Høyer, som sier at både betaling og oppgivelse av sensitiv informasjon er trygt. Ønskelig burde denne tryggheten også reflekteres i nettbutikken, slik som det gjør i deres fysiske butikker. For å bedre trygghetsoppfatningen ønsker jeg først å anbefale at kontaktinformasjon er lettere tilgjengelig. Jeg ser at informasjonen som står oppgitt i bunnteksten er lettere tilgjengelig på hovedsiden, men når produktkategoriene skal utforskes er en nødt til å scrolle helt ned forbi alle varene før informasjonen blir synlig.

Dersom varen ikke skulle passe, blir jeg informert om at returnering er gratis og vil få pengene refundert innen 30 dager dersom varen blir sendt tilbake med post. Samtidig har kunden en bytterett på 14 dager.  Når det kommer til kontaktinformasjon, er deres telefonnummer oppgitt. Dette er informasjon jeg gjerne ville sett var mer synlig i kjøpsprosessen, da slik informasjon skaper trygghet.

Det som tidligere nevnt bedrer graden av trygghet, er at Høyer som står bak nettbutikken er såpass anerkjent og pålitelig at nettbutikken følgelig får denne tryggheten reflektert. Grunnet min gode erfaring med Høyer, blir mitt terningkast følgelig høynet.

Skjermbilde 2015-04-04 kl. 20.40.06

 

 

 

8. Kundekommunikasjon 

En god nettbutikk har gjerne flere kontaktpunkter med sine kunder. Det tok litt tid før jeg la merke til den lille subscribe-boksen for e-postmarkedsføring. Dette burde være et pop-up vindu som møter den besøkende når hoyer.no åpnes. En slik endring kan medføre en større gruppe mottakere av e-postene, som vil tiltrekke flere besøkende til nettsiden da slik markedsføring regnes som den beste kommunikasjonskanalen. Jeg vil også anbefale at de potensielle kundene tidlig kan registrere sin e-postadresse, slik at de varene som blir lagt i handlekurven ikke forsvinner slik jeg opplevde. Med kundens e-post kan det også utsendes mailer ved avbrutt handel. Slike mailer kan påminne kunden om de varene som de tidligere har lagt i handlekurven, og vil være stor hjelp til å close enda flere påbegynte salg.

Høyer er også tilgjengelig på Facebook, hvor de regelmessig publiserer relevante og inspirerende innhold. På Facebook har Høyer 10 799 likes, et tall som kunne vært høyere. Her er det også et potensiale for å benytte siden som et kontaktpunkt med kundene hvor kundehenvendelser kan besvares. Høyer har også en profil på Instagram hvor de har 3503 følgere, men ingen Twitter bruker. Et større fokus på sosiale medier vil være med på å opprettholde relasjonen til eksisterende kunder og vil hjelpe Høyer med å nå ut til flere potensielle. 

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 13.09.13

 

 

 

9. Utmerkelser og priser 

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 21.33.26

Høyer har vunnet flere priser. På Høyer sin blogg kan jeg blant annet se at de vant Costume Awards i år for Årets beste motebutikk. Å la priser og utmerkelser være tilgjengelig for kundene, både på nettbutikk og sosiale medier, vil være en god indikasjon og bekreftelse på hva Høyer representerer og har oppnådd.

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 21.45.20


 

 

Konklusjon: 

Hoyer.no er en god nettbutikk som innehar det aller viktigste. Ønskelig burde denne nettbutikken lykkes med å reflektere den eksklusiviteten, inspirasjonen og gnisten som jeg forbinder med Høyer kjeden og deres produkter.

Skjermbilde 2015-04-05 kl. 13.09.13

 

Kilder: 

Ehandel

Google Mobilvennlig test

Google PageSpeed Insights

Høyer 

Høyer Grimstad – Om Høyer

Høyer – Vi vant // Costume Awards

Linkedin – Slik lager du en effektiv strategi 

Stammen – Når kundereisen starter på nett: slik finner kundene deg

Tribes – how website speeds affects online sales

Trustpilot 

Webpagetest

Quicksprout – How to write blog post that generate leads

 

Bilde 1 fra fremhevet bilde er hentet herfra: Høyer logo

Bilde 2 fra fremhevet bilde er hentet herfra: Høyer – kjoler

 

  • Veldig godt skrevet hvor du har fått mye med. Har også lest en annen vurdering av Høyer, og ser dere har kommet frem til mye av det samme. De kan virkelig forbedre seg på et par punkter! Bloggen din var forresten veldig stilig med kule effekter =)

    Svar

LEAVE YOUR COMMENT